A fény és a világosság

A fény és a világosság

A fény és a világosság összefüggését és a jelentésük tisztázását írjuk le ezen az oldalon úgy, ahogyan mi értjük és a honlapon is ezeknek megfelelően használjuk.

Mi a fény?

Mi egyszerűen csak annyit állapítunk meg róla, hogy: van. Akkor is van, ha az ember nem látja, nem tud, vagy nem akar tudni róla.

Még egy fontos tény rögzítése: kivétel nélkül, mindenben és mindenkiben van fény, ugyanis A Fény – A Teremtő stb. – gyermekei vagyunk és egyben részei is annak.

Mi a világosság?

A világosság a fény jelenlétében jöhet létre. A magyar nyelv ezt pontosan fejezi ki, amikor a „megvilágosodott” kifejezést használja arra az emberre, aki már felébredt.

Ha már a fentieket rögzítettük, akkor jeleznünk kell az alábbit is.

Mi a sötétség?

A sötétség a fény tudatosításának hiánya.

Ki az, aki sötétségben él? – Az, aki benne létező és a létét fenntartó fény ellenére, tudatlanságban él, a szabad akaratával még nem fordult a valós Önmaga felé, passzívan létezik, az egójával kirekeszti magát A Teljességből.

Fénymunkás –> Megvilágosodó

Az angol „lightworkers” kifejezést „fénymunkás”-ra fordítják.

A „fénymunkás” fordítással nem értünk egyet, helyette a „megvilágosodó” szót használjuk arra, akiben már elindult a derengés és kezd tisztábban látni, elkezdte az ébredést. A befejezett állapot megjelölésére a „megvilágosodott” szó illene, de nem ismerünk olyan embert a Földön, akire ezt mondhatnánk.

Mint láthatod, a honlap az Önvalóra ébredésről szól. A maga lehetőségeivel azt támogatja, ha valaki a szabad akaratából eleinte dereng, majd egyre jobban megvilágosodik.

Rovat: